Cum alegi carnea, pentru a fi sigur că e proaspătă

152171-carne-vita-2 Cum alegi carnea, pentru a fi sigur că e proaspătă Cum alegi carnea, pentru a fi sigur că e proaspătă

În ultimele zile, autorităţile au confiscat mii de kilograme de carne stricată, în toată ţara, inclusiv din unele magazine sau abatoare autorizate. Libertatea îţi spune la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi carne, pentru a fi sigur că aceasta e proaspătă şi neinfestată.

În primul rând, nu te lăsa amăgit de preţurile mici şi nu cumpăra de la persoane necunoscute carne provenită de la animale sacrificate în condiţii improprii sau care este comercializată direct din portbagaj, chiar dacă vânzătorul îţi dă “asigurări” că a făcut toate examenele sanitar- veterinare.

Câteva indicii

Pe lângă miros, există câteva indicii de bază, care te ajută să alegi o carne proaspătă. Astfel, bucata pe care ţi-o doreşti trebuie să aibă o culoare roşietică, vie. Dacă este vineţie, de nuanţă gri ori de culoare închisă, dacă are o crustă nefirească, nu o cumpăra. De asemenea, evită carnea cu grăsime îngălbenită, fără strălucire, cu mai multe tonuri de culoare. Apoi, carnea proaspătă nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită. Carnea foarte moale, în care intră degetele, care e jilavă şi lipicioasă e de proastă calitate.

De exemplu, carnea de porc trebuie să fie tare, trandafirie, cu fibrele dense, împănată cu grăsime albă sau roz-alb, care la frecare lasă o senzaţie de unsuros. Chiar dacă cumperi carne dintr-un supermarket sau din alt magazin autorizat, cere să o vezi de aproape şi s-o miroşi, pentru că lumina din galantare te poate înşela.

Continuarea pe http://www.libertatea.ro

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.