Ai băut vreodată vin fără alcool?

vin fara alcool vin fără alcool Ai băut vreodată vin fără alcool?

Când vine vorba de băuturi fără alcool, pe lângă sucuri şi bere, nu prea ai multe alternative. Dacă ai ieşit cu maşina în oraş, ai acum o alternativă foarte interesantă, vinul fără alcool, un produs care a început, treptat, să apară şi în oferta restaurantelor şi cluburilor de la noi.

Vinul fără alcool are o istorie recentă în comercializare, iar aparitia lui se explic ă prin necesitatea unui produs care sa fie sănătos si să reţină toate calitatile unui vin bun.

Cu siguranţă te gândeşti că e vorba de un praf chimic amestecat cu apă. Nicidecum. Vinul fără alcool, în genul celui produs sub marca Bonne Nouvelle, este realizat tot din struguri.

Vinul fara alcool nu este must, nu este suc de struguri şi nici o combinaţie chimică de extract de vin cu apa.

Este un produs care se obţine urmand procesul clasic de obţinere a vinului. După ce vinul a fermentat, trecand prin toate stadiile de maturare şi fermentaţie (9-14%), se elimina alcoolul în vid, păstrandu-se caracteristicile, aroma si buchetul vinului de provenienta.

Eliminarea alcoolului din vin se face prinVacuum Distilation. Vinul este introdus in rezervoare vidate si este incalzit la 29 grade Celsius, temperatura la care particulele de alcoolul incep sa se evapore.

Chiar dacă a fost eliminat alcoolul, vinul îşi păstrează toate caracteristicile, antioxidanţii si minerale. Spre deosebire de berea fără alcool, este lipsit de grăsimi, astfel că nu îngraşă.

Cui se adresează? Pe lângă şoferi, este recomandat femeilor gravide, sportivilor, celor care nu pot, din varii motive să consume alcool, dar şi copiilor.

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.