Ce farmec ar avea Crăciunul fără un cozonac pe masă? Iată reţeta cum să-l faci pe cel mai bun

coyonacii craciun, cozonac Ce farmec ar avea Crăciunul fără un cozonac pe masă? Iată reţeta cum să-l faci pe cel mai bun

Ce farmec ar avea Crăciunul fără un cozonac pe masă? Iar cei mai buni cozonaci sunt cei preparaţi în casă, care să umple casa de o “mireasmă” specifică. Iată o reţetă recomandată de site-ul gustos.ro.

De cu seara, cernem faina …ideal de vreo trei ori pentru ca devine mai pufoasa. Intr un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Lasam la racit. Intre timp, aprindem cuptorul ….in bucatarie trebuie sa fie cald.

Pregatim maiaua ca la orice cocatura: drojdia se topeste cu o lingurita de zahar+ 2 linguri de faina+ alte 2-3 de lapte. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate. Acum incepe partea cea mai interesanta: framantatul. Din cand in cand ne inmuiem mainile in untul topit (si racit), nu turnam direct in aluat. Treptat cu rabdare …framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo vreme de juma de ceas.

Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, apoi intindem fiecare bucata cu mana pe masa unsa cu ulei. Umplem cu ce dorim (cacao, nuca, stafide, rahat, fulgi de ciocolata, etc). Facem patru suluri si le impletim doua cate doua….si apoi hop in tava (tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei).

Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar. Mai lasam sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 50 de minute (dupa al meu cuptor).

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.