GEM DE PRUNE – Cum faci cel mai bun gem. RETEȚA

GEM DE PRUNE – Cum faci cel mai bun gem. RETEȚA GEM DE PRUNE GEM DE PRUNE – Cum faci cel mai bun gem. RETEȚA
Îţi place? Dă
şi

Reteta GEM DE PRUNE – Este perioada in care gospodinele se gandesc sa pregateasca pentru iarna gemurile, comporturile, muraturile, etc. Unul dintre cele mai celebre gemuri de la noi este cel de prune, dar nu toate gospodinele stiu trucul care e ajuta sa obtina cel mai bun gen. 

loading…

Ingrediente:

6 kg de prune coapte (cântărite fără sâmburi)
1 kg de zahăr

Reteta GEM DE PRUNE.

Mod de preparare:

Prunele se spală, se sparg pentru scoaterea sâmburilor, se pun într-un vas mare şi se lasă cel puţin 2 ore cu zahărul peste ele pentru a-şi lăsa zeama necesară fierberii. Se poate băga în blender o parte din prune sau se pot da prin tocătorul de carne. Gemul va fi astfel mai fin.

Se pun la fiert, întâi la foc mare, apoi la foc mic, amestecându-se cu atenţie pentru a se evita lipirea dar şi pentru a nu transforma gemul într-un piure de prune. Ca un mic truc, în oala în care se pun fructele la fiert se pun pe fund câteva picături de ulei. Atenţie însă: acest truc nu garantează că gemul nu se va lipi de vas dacă este lăsat nesupravegheat.

Reţetă GEM DE PRUNE. Între timp borcanele trebuie spălate, uscate şi sterilizate la cuptor. După răcire gemul este pus în borcane, căpăcit şi pus din nou la cuptor (în borcane) fără a se ţine foarte mult, (dar atât cât trebuie, în funcţie de numărul borcanelor, de temperatura setată) pentru a se da un plus de siguranţă în păstrarea lor pe timpul iernii.

gem de prune reteta GEM DE PRUNE GEM DE PRUNE – Cum faci cel mai bun gem. RETEȚA

Sursa: voceatransilvaniei.ro

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.