Îţi plac micii? Cum îi alegi pe cei proaspeţi

mici micii Îţi plac micii? Cum îi alegi pe cei proaspeţi

Ce poate fi mai plăcut decât să mănânci doi-trei mici, cu cartofi prăjiţi, cu muştar aromat, preferabil de Dijon, şi o halbă de bere?

Dacă ţi-am făcut poftă, trebuie să ştii că nu toţi micii sunt la fel. Contează foarte mult calitatea cărnii şi modul în care sunt preparaţi. Aşa că, dacă ai de ales de pe grătar, caută micii cu carnea cât mai închisă, bine făcuţi şi fără puncte albe.

“Exista multe retete de mici, se pot face din carne de porc, vita sau oaie in diferite proportii, la care se adauga grasime. Ei bine, cantitatea de grasime face diferenta intre un mic de calitate si unul de duzina, continutul de grasime putand varia de la 10 la 20%.  Carnea e prietena siluetei, deci alegeti mici cu cat mai multa carne. Secretul sta in culoare, cu cat sunt mai deschisi la culoare si au mai multe puncte albe cand sunt cruzi, cu atat sunt mai grasi. “, afirmă medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Potrivit acesteia, cum un mic are în medie între 50-80 de grame, asta înseamnă undeva la 100 de calorii/bucata.

Cum un bărbat trebuie să consume zilnic în jur de 2000 de calorii, iar o femeie 1800 cal, asta ca să nu se îngraşe, să mănânci mai mult de 2-3 mici înseamnă o adevărată “crimă” pentru siluetă. 2-3 mititei cu cartofi prăjiţi, muştar şi pâine adună în jur de 500 de calorii.

Trecând peste “obsesia” asta cu îngrăşatul, pe lângă culoare şi punctele albe, la mici trebuie să te uiţi ca pasta să nu aibă zone verzi sau galbene şi nici un aspect lipicios, pentru că asta înseamnă că este veche şi nu trebuie consumată.

Iar dacă atunci când mănânci un mic şi simţi un gust puţin amărui în gură, mai bine renunţă la ei, pentru că este posibil să fie stricat.

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.