Humus, tahini, legume gazpacho! Un meniu raw, ideal pentru sfârşitul verii

meniu raw meniu raw Humus, tahini, legume gazpacho! Un meniu raw, ideal pentru sfârşitul verii

Avem nevoie de un meniu diversificat, iar cum ultimul lucru pe care ni-l dorim este sa pornim aragazul sau cuptorul pentru putina mancare gatita, ne-am gandit sa-ti propunem un meniu format din aperitiv, supa si desert, care se prepara foarte usor si, cel mai important, fara foc.

Humus cu Tahini

Ingrediente: 1 conserva de naut fiert, 1 catel de usturoi, 1 lingura de zeama de lamaie, 3-4 linguri de Tahini (pasta din seminte de susan), 2 linguri de ulei de masline, paprika, sare.

Poate suna sofisticat, dar nu este. Ai nevoie de putine ingrediente si se prepara extrem de rapid. Pune in blender nautul fiert cu o lingura de zeama din cutie, catelul de usturoi zdrobit, zeama de lamaie si pasta Tahini. Amesteca-le pana obtii o compozitie omogena si apoi adauga uleiul de masline, paprika si sare dupa gust. Se serveste rece, cu lipie si poate fi pastrat pana la 5 zile in frigider.

Supa rece de legume gazpacho

Ingrediente: 2 rosii, 1 castravete curatat de coaja, 1 catel de usturoi, 1/2 ardei, 1/2 avocado, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de zeama de lamaie, 1 ceapa mica, apa rece, sare, piper, verdeata, crutoane.

Ce poate fi mai potrivit pentru masa de pranz din zilele toride decat o supa racoritoare de legume? Taie legumele in cuburi, adauga toate ingredientele intr-un blender (pastreaza jumatatea de avocado si jumatate de rosie pentru servire) si mixeaza-le pana se omogenizeaza. Pune apa atat cat consideri pentru a obtine consistenta dorita si condimenteaza. Taie avocado-ul si rosia ramase in cubulete, asaza-le in bol si toarna supa deasupra. Adauga verdeata si crutoane.

Fructe cu spuma de branza

Ingrediente: 500 g fructe de sezon (recomandam fructele de padure: afine, mure, zmeura), 250 crema de branza dulce, 1 ou intreg, 50 g zahar, 8-10 biscuiti.

Dintr-un desert de vara, fructele nu au cum sa lipseasca. Insa, de data aceasta, le combinam cu o crema usoara de branza dulce, care se va completa perfect cu gustul lor acrisor. Pentru inceput, mixeaza galbenusul cu zaharul si adauga crema de branza. Tot cu ajutorul mixerului, bate albusurile spuma, separat. Incorporeaza, treptat, spuma din albusuri peste compozitia din branza si ou.

In paralel, spala fructele si lasa-le la scurs. Pregateste cateva recipiente mai adanci, rupe biscuitii in bucati mari si asaza-i ca baza pentru desert. Apoi, alterneaza un strat de fructe cu unul de branza si orneaza cu o frunzulita de menta proaspata pentru contrast. Desertul trebuie pastrat la rece 4 ore inainte de servire.

Sursa: FlancoInteractiv

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.