7 alimente pe care NU ar trebui sa le mananci

alimente 7 alimente pe care NU ar trebui sa le mananciNutritionistii atrag atentia asupra unor alimente pline de toxine si chimicale si propun schimbari simple pentru o dieta sanatoasa.

O alimentatie curata inseamna alegerea fructelor, legumelor si a carnii, care sunt crescute si vandute in urma unor procesari minime.

Adesea acestea sunt organice si rareori ar trebui sa contina aditivi. Insa, in unele cazuri, metodele actuale ale producatorilor de alimente nu sunt nici curate si nici durabile. Rezultatul acestor aspecte este daunator atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru mediul in care traim.

Asadar, aceasta analiza a urmarit intocmirea unei liste cu alimente ce trebuie evitateprivite din perspectiva si prin ochii celor care isi petrec viata incercand sa descopere ceea ce este bun de mancat sau nu. Specialistii au fost intrebati un lucru simplu: “Ce aliment eviti tu?”.

Raspunsurile acestora nu incropesc neaparat o lista de “alimente interzise”, dar inlocuindu-le cu alternativele sugerate va pot aduce o imbunatatire a sanatatii si liniste sufleteasca.

 1. Endocrinologul nu va manca niciodata: conserve de rosii

Problema: Captuseala de rasina a conservelor de tinichea contine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce, se pare, afectiuni ce variaza de la probleme de reproducere si pana la boli cardiace, diabet si obezitate.

Solutia: Alegeti rosii la borcan de sticla (care nu sunt captusite cu rasina) sau pe cele proaspete si organice. Daca reteta pentru care vreti sa le folositi va permite, inlocuiti-le cu sos de tomate imbuteliat. Cautati produsele cu un nivel al sodiului redus si cu putine ingrediente adaugate.

2. Fermierul nu va manca carne de vita hranita cu porumb

Problema: Bovinele au evoluat pentru a manca iarba, nu cereale. Insa, fermierii de astazi isi hranesc animalele cu porumb si boabe de soia, care le ingrasa mult mai repede pentru a putea fi duse la abator. Dar mai multi bani pentru fermieri crescatori de vite inseamna o nutritie mai slaba pentru noi.

Solutia: Cumparati carne de vita provenita de la animale hranite cu iarba, care poate fi gasita in special la magazinele de specialitate sau in pietele de profil. De obicei trebuie sa fie etichetata, dar daca nu are asa ceva, cel mai bine este sa intrebati macelarul despre provenienta carnii.

3. Toxicologul nu va manca niciodata popcorn facut la microunde

Problema: Chimicalele, inclusiv acidul perfluoroocatonoic (PFOA), din captuseala pungii, fac parte dintr-o serie de compusi chimici care sunt legati de infertilitatea la oameni. In cadrul unor teste realizate s-a descoperit ca acestea provoaca cancer la ficat, testicular si de pancreas.

Solutia: Consumati popcorn realizat prin metoda traditionala: la ceaun. Pentru aroma puteti adauga unt sau condimente uscate.

4. Fermierul nu va manca niciodata cartofi non-organici

Problema: Legumele radacinoase absorb ierbicide, pesticide si fungicide care ajung in sol. In cazul cartofilor, cea mai populara leguma din lume, acestia sunt tratati cu fungicide in timpul sezonului de crestere, apoi stropiti cu ierbicide pentru a elimina buruienile inainte de recoltare.

Solutia: Cumparati cartofi organici. Spalarea cartofilor nu este suficienta pentru a elimina chimicalele care au fost absorbite in interiorul legumei.

5. Expertii in domeniul pescariei nu vor manca niciodata somon de crescatorie

Problema: Natura nu a intentionat ca somonii sa fie inghesuiti in tarcuri si hraniti cu soia, gunoi de pasari si pene de pui hidrolizate. Ca si rezultat al acestui aspect, somonul de crescatorie are un continut redus de vitamina D si crescut de agenti de contaminare, inclusiv cancerigeni, PCB, substante ignifuge bromurate si pesticide,precum dioxina si DDT (Diclor-Difenil-Tricloretanul).

Solutia: Incercati pe cat posibil sa cumparati somon salbatic proaspat. Daca pe eticheta scrie ca este somon de Atlantic proaspat, atunci in mod sigur este de crescatorie, deoarece nu mai exista crescatorii de pesti comerciale pentru somon salbatic Atlantic.

6. Cercetatorul in domeniul cancerului nu va bea niciodata: lapte produs cu hormoni artificiali

Problema: Producatorii de lapte isi trateaza vitele lor de lapte cu hormon de crestere recombinant pentru bovine (rBGH sau rBST) pentru a stimula productia de lapte. Insa, rBGH creste totodata si riscul infectiilor ugerului si chiar a puroiului in lapte.

Solutia: Verificati eticheta sticlelor si a cutiilor de lapte sa nu contina rBGH, rBST si sa fie produs fara hormoni artificiali, sau cumparati lapte organic.

 7. Expertul in alimente organice nu va manca niciodata: mere conventionale

Problema: Daca fructele de toamna ar tine un concurs “al celor mai bogate in pesticide”, atunci merele ar castiga. De ce? Acestea sunt altoite in mod individual (descendente dintr-un singur copac) asa ca fiecare varietate isi mentine aroma distincta.

Solutia: Cumparati mere organice din piete sau magazine.

 

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.