SARMALE de post cu ciuperci. N-ai gustat așa DELICIU!

E perioada de post aşa că trebuie să adaptăm meniul. Showbizreport şi s-a gândit că la început de săptămâna, ar merge la fix o porţie de sărmăluţe. Nu orice sărmăluţe...Cum îţi sună sărmăluţe cu ciuperci?

sarmale-cu-ciuperci-si-orez-de-post-3 SARMALE de post cu ciuperci. N-ai gustat așa DELICIU! SARMALE de post cu ciuperci. N-ai gustat așa DELICIU!

foto- divainbucatarie

Ce ingrediente îți trebuie?

  • o varză murată bine
  • 200 – 250 g orez
  • 500 g ciuperci champignion
  • un morcov mare
  • 4 cepe mari
  • pastă de tomate
  • 3 linguri de făină albă
  • sare şi piper 

 

Cum se prepară?

Prima etapă presupune să punem varza murată la desărat. Nu vrei să fie potroacă, așa că pune varza în apa cu câteva ore inainte.  Pana iese sarea din varza, fă-ti de cap cu ciupercile. Ce faci cu ciupercile? Trebuie să le cureţi de coajă și să le tai bucăţele mici. Ceapa este foarte importantă, ea se taie si se pune la calit. Nu e nevoie să o prăjești prea mult, doar pana devine sticloasă. Urmează morcovul! Morcovul,  ras mic se călește impreuna cu ceapa preț de câteva minute.  La final, aruncă in tigaie și ciupercile.  Acestea vor lăsa apa, așteaptă să scadă și mai apoi adaugă  orezul . Lasă la călit 10 minute și apoi adaugă pasta de tomate după ochi, cam 3 linguri. Compoziția mai trebuie să fiarbă încă maxim 10 minute  și adăugăm făina.

Cum facem sarmalele? 

Cu ajutorul unui cuțit scoatem varza se scoate de pe cotor, scoatem   partea moale dar păstrăm nervurile. Rulăm sarmalele cu compoziția în interior. Partea dură a frunzelor de varză o tăiem cubulețe și o punem pe fundul oalei. Peste ele punem sarmalele. Punem apa, și deasupra din nou varză tocată. Lăsăm să fiarbă și punem cam 3 linguri  de pastă de tomate.

Poftă bună!

 

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.