RETETE DE PRAJITURI : Mousse de ciocolata cu migdale

RETETE DE PRAJITURI : Mousse de ciocolata cu migdale ciocolata RETETE DE PRAJITURI : Mousse de ciocolata cu migdale
Îţi place? Dă
şi

RETETE DE PRAJITURI :  Mousse de ciocolata cu migdale

loading…

Ingrediente:

  • 3 linguri lapte semi-degresat
  • 85g ciocolata amaruie tocata marunt
  • 1 ½ lingurite cafea instant
  • 1 lingura amaretto (lichior de migdale)
  • 3 albusuri
  • 100g zahar
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 230ml frisca lichida
  • 6 biscuiti cu ciocolata
  • 2 linguri migdale tocate si rumenite in cuptor

Combina intr-un bol laptele, ciocolata si cafeaua instant si pune-le la microunde, in total 45 de secunde, pana se topeste ciocolata. Omogenizeaza si adauga 1 lingura de lichior.

Bate albusurile spuma. Amesteca jumatate din cantitatea de zahar cu 2 linguri de apa si un praf de sare intr-o oala si fierbe-le pana obtii un sirop. Amesteca trepatat siropul obtinut in albusurile batute, mixand pana cand obtii o spuma tare ca pentru bezele. Tot treptat incorporeaza spuma in amestecul de ciocolata.

Imparte compozitia in 6 boluri mici, acopera cu folie alimentara si pune-le la frigider cel putin 2 ore. Pune biscuitii pe o hartie de copt, presara migdalele tocate deasupra lor si topeste (timp de 3 minute) zaharul pe care sa il torni apoi deasupra biscuitilor. Lasa-l sa se intareasca timp de 5 minute.

Serveste mousse-ul in cupe de inghetata cu un biscuit crocant.

ciocolata ciocolata RETETE DE PRAJITURI : Mousse de ciocolata cu migdale

Sursa: Cooking Light

 

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.