Otrava din farfurie. Şi tu pui asta în CIORBA!

Otrava din farfurie. Şi tu pui asta în ciorbă, fără să ştii că e extrem de toxic. Te-ai gândit să faci o ciorbă pentru masa de prânz? Ai vrea să faci un borș? Ai cumpărat borș in comerț? Ai grijă ce produse cumperi, s-ar putea să ai o supriză neplăcută. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a achiziționat, în cursul lui 2015, 13 produse tip borș la plic din marile structuri comerciale, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor.

Otrava din farfurie otrava din farfurie Otrava din farfurie. Şi tu pui asta în CIORBA!

Otrava din farfurie –  Ingredientele regăsite în compoziția produselor tip borș analizate sunt următoarele: acid citric, acid lactic, monoglutamat de sodiu, lactat de calciu, 5-ribonucleotide disodice, ascorbil palmitat, alfa tocoferol, caramel, riboflavină, ulei de palmier, ulei vegetal de floarea soarelui, ulei vegetal de rapiță, lactoză, maltodextrină, tărâțe de grâu, făina de grâu, făina de porumb, făină de secară, zahăr, sare, amidon din porumb, amidon din cartofi, arome, țelină deshidratată, ceapă deshidratată, frunze de pătrunjel deshidratate, mărar deshidratat, praz deshidratat, morcov deshidratat, rădăcină de leuștean, leuștean, ardei gras roșu, păstârnac, semințe de țelină, extract de leuștean, zer, lapte degresat, lapte praf degresat, smântână pudră, extract de rozmarin, drojdie deshidratată, tumeric, curcumă.

În cele 13 de produse analizate s-au identificat 9 aditivi alimentari, după cum urmează:

E101 – Riboflavina este un colorant galben sau galben portocaliu care are o solubilitate scăzută.

E150a – Caramel simplu este cel mai utilizat colorant artificial și poate provoca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.

Vezi continuarea listei pe realitatea.net

foto: culinar.ro

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.