FOOD REPORT – Uite cum se face Pizza Raw vegană. Vezi reţeta

Se apropie weekendul aşa că, evident o să ţi se facă poftă de toate nebuniile. Pizza este pe lista, nu? Dar dacă ai face o pizza altfel, o pizza care să fie şi sănătoasă. Te-ai gândit la asta? Bucătăria mea Vegană ne-a dat o mâna de ajutor. Uite cum se face!12584127_546852725492639_351043258_n FOOD REPORT - Uite cum se face Pizza Raw vegană. Vezi reţeta FOOD REPORT - Uite cum se face Pizza Raw vegană. Vezi reţeta

Ce ingrediente ai nevoie?

1 cană făină de migdale (migdale măcinate)
1 pahar mic făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinaţi)
1/2 dovlecel
1 roşie
1 ardei roşu
1 căţel de usturoi
1 lingură fulgi de drojdie inactivă
cimbru
busuioc
sare

Cum se prepară?

Se pun în robotul de bucătărie jumătatea de dovlecel, curăţat de coajă şi tocat, roşia tocată, usturoiul, cimbrul şi busuiocul. Se mixează bine până se omogenizează. Apoi se adaugă făinurile şi se potriveşte de sare. Când consistenţa este omogenă, se potriveşte de sare.
Pe tava deshidratorului se pune o foaie antiaderenta şi i se da aluatului formă dorită.
Dacă nu aveţi deshidrator puteţi folosi cuptorul cu condiţia că uşa cuptorului să rămână întredeschisă, şi să nu depăşească 45*C.
Se lasă la deshidratat pentru cca 8 ore.
Apoi asortaţi cu Brânză de caju.

Cum obţineţi brâza de caju?
300g caju crud

  • 5 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri fulgi de drojdie
  • 80g ulei de cocos
    1 căţel de usturoi
  • Sare după gust
  • Marar

Se hidratează caju timp de cca 5 ore. Se scurge de apă şi se mixează cu zeamă de lămâie, uleiul de cocoş moale, cu usturoiul şi se potriveşte de sare.
Se mixează la viteză mare până devine o crema fină.
Dacă doriţi o brânză tartinabila fină şi fluidă adăugaţi 2-3 linguri de apă plata.
Se toacă fin mărarul şi se adaugă la branzica mixând la viteză mică.Branza-de-caju FOOD REPORT - Uite cum se face Pizza Raw vegană. Vezi reţeta FOOD REPORT - Uite cum se face Pizza Raw vegană. Vezi reţeta

Sos de roșii

  • 5 roşii
  • 10 roşii uscate
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei kapia roşu
  • sare
  • 1/2 linguriţă chlli
  • busuioc pentru decor

Mod de preparare

Roşiile proaspete se toacă.Roşiile uscate se hidratează pentru 15 min(cu cât le hidrataţi mai mult – chiar şi o noapte- cu atât sunt mai uşor de mixat) ardeiul se taie cuburi. Se adaugă toate Ingredientele în blender şi se mixează până ce crema devine fină şi pufoasă, practic irezistibilă! Decoraţi cu busuioc proaspăt şi roşii cherry. Puteţi adaugă sos Pesto, măsline, rucola etc.

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.