Supă crema de CIUPERCI. Vezi rețeta pe care o pregătești FĂRĂ FOC

Dacă îţi plac ciupercile, vei rămâne uimit de gustul intens şi fin al acestei supe. Ciuperca cea de toate zilele, această legumă pe care o consumăm din an în paşte, cea despre care egiptenii credeau că este o binecuvântare din partea zeilor, cea pe care chinezii o întrebuinţează de secole că pe un medicament cu proprietăţi remarcabile de vindecare. Dintre toate legumele care există pe suprafaţă pământului, ciupercile reprezintă cel mai nimerit substituent al cărnii. Spre deosebire de carne, care este un aliment greu digerabil, în digestia ciupercilor organismul investeşte un consum minim de energie. Vezi rețeta Bucătăria mea Vegană.

image-4 Supă crema de CIUPERCI. Vezi rețeta pe care o pregătești FĂRĂ FOC Supă crema de CIUPERCI. Vezi rețeta pe care o pregătești FĂRĂ FOC

 

Se recomandă că acestea să fie consumate în stare proaspătă, crude, înăbuşite sau fripte sau în combinaţie cu carbohidraţi. Ciupercile sunt excelente în dietele de slăbire căci nu conţin amidon. Puteţi consumă ciuperci de 3 ori pe săptămâna fără că organismul să resimtă lipsa cărnii şi a energiei furnizată de consumul acesteia. Ciupercile conţin apă, substanţe organice şi săruri minerale. În plus, “carnea vegetală” are un gust delicios şi poate fi gătită în multe feluri.

Recent, oamenii de ştiinţă japonezi au descoperit că ciupercile crude au un rol important în întărirea sistemului imunitar, prevenind apariţia tumorilor canceroase. Câteva ciupercuţe albe conţin o cantitate de potasiu mai mare decât cea conţinută de o portocală, potasiul contribuind la reglarea tensiunii arteriale. În plus, graţie conţinutului de zinc, ciupercile reprezintă un remediu excelent în lupta împotriva depresiei, a stresului şi a stărilor de anxietate.

Consumarea a 3 ciupercuţe pe zi asigura organismului cantitatea optimă de vitamina B12.

ciuperci-ceapa-rosie Supă crema de CIUPERCI. Vezi rețeta pe care o pregătești FĂRĂ FOC Supă crema de CIUPERCI. Vezi rețeta pe care o pregătești FĂRĂ FOC

foto: retete.unica.ro

Cum se face – Supa crema de ciuperci –

Ingrediente

10 ciuperci champinion
500ml apa călduță
70g  caju hidratat
Cateva fire de mărar
Sare (de himalaya)

2 linguri de suc de lamaie
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de Masline extravirgin

Mod de preparare:
Se pun in blender toate Ingredientele si se mixeaza pentru 2-3 minute, sau in funcție de robot, pana supa devine omogena si cremoasă.

Se poate servi cu pâine Raw vegana sau crutoane.

 

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.