Ceapă murată cu ardei iute în OȚET. Rețeta

332d7a9b-bb9b-4faa-a0dc-0f820dfb76e8 Ceapă murată cu ardei iute în OȚET. Rețeta Ceapă murată cu ardei iute în OȚET. Rețeta

În partea de nord a țării gospodinele obisnuiesc să pregătească pentru iarnă ceapă murată și ardei iute în oțet. Rețeta este foarte simplă și a ajuns celebră în Transilvania după ce a fost “importată” din Ungaria.

Acest gen de murături este folosit la ciorbe, în loc de ardei iute. Partea frumoasă este că după ce consumi această murătură nu se simte mirosul de ceapă, de care ne ferim uneori. În ardeal, această delicatese se mai numește și “Pișcători cu ceapă”. 8368f4d6-7997-40c2-9220-d8a634d4f94c Ceapă murată cu ardei iute în OȚET. Rețeta Ceapă murată cu ardei iute în OȚET. Rețeta

 

INGREDIENTE:

–  1 litru de oțet

–  0.5 litri de apa

–  4 linguri de zahăr

–  2 linguri de sare

–  ceapă roșie maruntă

–  ardei iute

CUM SE PREPARĂ:

Apa, oțetul, zahărul și sarea se amestecă și se obține un lichid omogen. Apoi  se pun într-un borcan de 800 ml. 4-5 ardei iuți, apoi se completează cu ceapă măruntă, după care se toarnă lichidul până se umple borcanul. Ulterior se capsează și se pune la rece, fără a se dustuli.

Poftă bună.

 

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.