Ce este de fapt fructul KAKI. Acum ai aflat, mai mănânci?

Fructul exotic Kaki, sau Persimmon, este delicios, și are un gust inconfundabil. Kaki mai este numit și “piersica japoneză”, datorită faptlui că seamănă la formă cu roșia, iar ca textură cu piersica și pepenele. 

kaki_fruct_poza_05388500 Ce este de fapt fructul KAKI. Acum ai aflat, mai mănânci? Ce este de fapt fructul KAKI. Acum ai aflat, mai mănânci?

Sursa foto: realitatea.net

Este fructul unui copac înalt de aproximativ 10 metri, care poartă numele Diospyros (semnificând în greaca antică “fructul divin” sau “hrana lui Zeus”) și care face parte din familia Ebenaceae. Se cunosc mai multe specii Diospyros kaki, cea mai cultivată fiind originară din Asia, respectiv Japonia și China. Acest fruct are mărimea unei piersici medii și o culoare ale cărei nuanțe pornesc de la galben până la portocaliu închis. Coaja este tare și lucioasă, iar pulpa este astringentă când este verde, iar când este coaptă — dulce și moale, scrie Agerpres.ro. 

Este unul dintre fructele cu cel mai bogat conținut nutrițional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P și vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu și cantități mici de fier și zinc. Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, iar studiile au arătat că acesta are de două ori mai multe fibre decât merele. Conține carbohidrați de bună calitate și la fel de mulți antioxidanți ca ceaiul verde. Kaki mai este bogat și în acizi organici, taninuri, proteine și betacaroten, care îi dă culoarea.

Fructul se culege toamna târziu și se poate consuma proaspăt, uscat, sub formă de gem sau inclus în diverse salate și preparate dulci.

Profitshare
 

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.