Beneficiile incredibile ale îngheţatei. Stimulează hormonii fericirii

inghetata ingheţată Beneficiile incredibile ale îngheţatei. Stimulează hormonii fericirii

Ingheţata este unul dintre deserturile ideale, mai ales pe timpul verii. Potrivit nutriţioniştilor, pe lângă faptul că are mai puţine calorii, deci te ajută să-ţi menţii silueta, ciocolata sau cacaoa din compoziţia îngheţatei contribuie la eliberarea de endorfină, un hormon al plăcerii.

Îngheţata este o sursă importantă de minerale, fiind bogată în calciu şi fosfor, echivalentul a 10% din necesarul zilnic al unui adult. Îngheţata conţine însă şi vitamine, ca de exemplu vitamina A, C, D, E, B-6, B-12, precum şi vitamina K, un important factor de coagulare a sângelui.

Potrivit medicului Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti din România, consistenţa cremoasă a îngheţatei stimulează o zonă specială din creier responsabilă de plăcere, de aceea îngheţată ne dă o stare de bine şi înlătură stresul.

De exemplu, ciocolata sau cacaoa din compoziţia îngheţatei contribuie la eliberarea de endorfină, un hormon al plăcerii.

“Serotonina este produsă de un aminoacid – triptofanul – conţinut de lapte şi frişcă, ingredientele principale ale îngheţatei. Pe lângă sinteza serotoninei, triptofanul participă la prelucrarea de către organism a vitaminei B3, necesară pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Ca să nu mai spun că pentru copii şi adolescenţi trebuie să fie desertul preferat oricărui tort sau prăjituri, mai ales că ei nu consumă niciodată suficient lapte. Mizez pe faptul că oricum vă place îngheţata, aşa că nu vreau să vă conving, ci doar să vă confirm faptul că, alături de fructe, îngheţată este un desert super-sanatos. Şi delicios”, a mai spus expertul.

Potrivit nutriţioniştilor, porţia corectă de pentru a-ţi menţine silueta, este de 1-2 cupe (fără sosuri şi toppinguri suplimentare) sau o îngheţată pe băţ/la cornet.

„Sorbetto este o variantă de îngheţată fără lapte, în concluzie fără grăsime, se obţine din fructe şi zahăr şi este desertul ideal după o masă consistentă. Consumaţi îngheţată cu ingrediente naturale, fără E-uri, deoarece nu este un aliment toxic şi nesănătos şi poate fi consumat atât de către copii, cât şi de persoane cu afecţiuni cardiovasculare, diabet şi boli metabolice.”, mai spune Mihaela Bilic.

loading...

Comentarii

Siteul showbizreport.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES.